Honden

Honden

De hond is een trouwe vriend van de mens en heeft vaak intensief contact met alle gezinsleden. Veiligheid en gezondheid zijn daarom erg belangrijk. 

Sommige honden komen gewoon wandelend of naast de fiets met hun baasje naar de praktijk, maar vaak komen ze ook met de auto mee. Wij adviseren om uw hond altijd veilig te vervoeren in de auto en niet los op de achterbank, in de achterbak of op schootIn het buitenland is het zelfs verboden om honden los in de auto te vervoeren. We raden u daarom aan uw hond in de auto in een bench te doen of in de achterbak achter een goed hondenrek. Als u uw hond op de achterbank wilt vervoeren, kan dit met een speciaal gordeltuig. Aan dit tuigje zit een lus waar de autogordel doorheen gehaald kan worden. Zo kunt u uw hond altijd veilig in de auto meenemen naar de praktijk. Voor een voorbeeld klik hier.

(Bron: www.voormijndier.nl)

Wij vragen u om uw hond in de praktijk aangelijnd te houden. Veel dieren zijn gespannen in de praktijk en kunnen onverwacht fel reageren. Voorkom alstublieft ook dat de hond met zijn snuit voor een reismandje met een konijn of een kat komt. Voor deze dieren is een bezoek aan de dierenarts vaak nog veel spannender.